Regler för vandrande kassar

Jag har läst om olika koncept för kassar och man kan såklart variera regler utifrån vilka som är med. 


I Hökarängen är det öppet för alla ett gå med i en eller flera kassar, kontakten sker i chattrådar i Messenger. För att allt ska flyta har vi följande regler: 


-När man blivit tillagd i enn kass-chatt kan man antingen bli inlagd i ordningen eller lägga in sig själv För att lägga till dig själv rätt i ordningen kollar du i chatten efter senaste ordningen och föreslår en plats där det passar bra för dig att hämta. Kolla på adressen före och efter så att det gärna blir kortare för den som är efter dig att hämta hos dig än den före dig i listan. 


-Man plockar ur och lägger i så många plagg man vill. Vissa varv kanske man hittar mycket fint och andra varv ingenting. Man kan rtill exmpel lägga i tio och bara plocka ur ett eller tvärtom. 


- Kläderna ska vara rena och hela. En knapp som saknas kan vara ok om ett plagg i övrigt är i fint skick  


- Följ gärna säsongen, skickar man shorts i november får man ofta tillbaka dem...


- Om kassen har specifika regler kring storlek och/eller material är det bra att följa dem. Fråga gärna om det är oklart vad som gäller. 


- Om dina kläder åkt ett helt varv och ingen velat haffa dem måste du plocka ur dem. Ett tips är att dokumentera vilka plagg man skickar iväg. 


- När en kasse snurrar ett tag kommer kanske plagget du la i förra året dyka upp igen. Då är det den personen som senast la det i kassen som har ansvar för att plocka ur det. 


- Håll på ordningen i kassen. Om man byter plats är det risk att plagg plockas ur innan alla sett dem eller att de snurrar extra varv i onödan. 


- Det är frivilligt men peppigt att posta bilder när man har på sig ”nya” kläder från kassen. 


- Man behöver inte skriva i chatten vid varje överlämning utan det går bra med PM till den som ska hämta upp. Men kolla alltid senaste versionen av ordningen så vi inte hoppar över någon ny av misstag.


- Om du väljer att gå ur kassen eller ta en paus är det viktigt att du först tar ur kläder i kassen utan att lägga i nya. Kopiera sedan ordningen, plocka bort dig själv, och posta i Messenger-tråden. Nu kan du gå ur och komma tillbaka när det passar.