Vandrande kassar i Hökarängen 

Utbudet av kassar har växt fram efter hand. Antalet kassar växlar utifrån intresse.. Många är med i flera kassar. Om du bor i Hökarängen och saknar någon typ av kasse så får du gärna höra av dig till mig så kan det bli fler!

Vi har en gemensam Facebook-grupp där det kommer info när nya kassar startas. Annars sker all kommunikation om kassen man är med i, i en messengertråd. 

Här kan du läsa om de olika kassarna och sedan välja vilka du vill gå med i när du ansöker till Facebook-gruppen. 


Small 

Kläder i storlek small i alla material och stilar men utifrån den social föreställningen om vad som är damkläder. 


Medium

Kläder i storlek medium. Här är det också kläder för typ dam som gäller. I den här kassen är det runt 25 personer så det är faktiskt tre olika kassar som roterar för att det inte ska gå för långt mellan varven. 


Large och extralarge 

Kläder i storlek Large och större helt enkelt  

Naturmaterial

Det här är den första kassen med regler som inte handlar om kön eller storlek. Här får man bara lägga i kläder som innehåller max 10% syntetmaterial (som spandex, polyester, elastan osv). Alls storlekar är ok och det är framför allt damkläder. 


Manskläder i alla storlekar

Precis som det låter, manskodade kläder i alla storlekar och material. 


Barnkläder storlek 86-140 

Kläder för barn i storlek 86-140 helt enkelt. 


Accessoar-kassen

Tanken är att en del saker inte har en storlek eller som inte följer s/m/l-skalan. Så här kan man skicka accessoarer,  smycken och annat man kan ha på sig.


Skor 36-40

Precis som det låter, en kasse för skor  Kassar som inte snurrar längre: 


Mix

Den här kassen vilar lite just nu men jag låter den stå kvar som inspiration då det är en mycket bra kasse att dra igång med om man är få som startar upp  

Här gäller damkodade kläder i alla storlekar. Perfekt om man bor flera tillsammans med olika storlekar eller om man ändrar storlek och vill lägga i någon annan storlek än den man plockar ur.) 


Leksaker

Barnleksaker. Lättare att få barnen att sortera ut om de får välja något ”nytt” ur kassen.